This campaign is closed

O SĂPTĂMÂNĂ MAXIM DOUĂ - scurt metraj

Un film scurt despre o revenire și câteva minciuni, pe dealurile Moldovei.

You may also be interested in

Closed
Closed
Closed
Closed
Closed

O SĂPTĂMÂNĂ MAXIM DOUĂ - scurt metraj

O SĂPTĂMÂNĂ MAXIM DOUĂ - scurt metraj

O SĂPTĂMÂNĂ MAXIM DOUĂ - scurt metraj

O SĂPTĂMÂNĂ MAXIM DOUĂ - scurt metraj

O SĂPTĂMÂNĂ MAXIM DOUĂ - scurt metraj

Un film scurt despre o revenire și câteva minciuni, pe dealurile Moldovei.

Un film scurt despre o revenire și câteva minciuni, pe dealurile Moldovei.

Un film scurt despre o revenire și câteva minciuni, pe dealurile Moldovei.

Un film scurt despre o revenire și câteva minciuni, pe dealurile Moldovei.

Bogdan Stamatin
Bogdan Stamatin
Bogdan Stamatin
Bogdan Stamatin
1 Campaign |
Bogdănești, Romania
$1,749 USD 50 backers
87% of $2,000 Flexible Goal Flexible Goal
Choose your Perk

Video "thank you" message

$5 USD
Est. Shipping
October 2017
0 claimed

Numele pe genericul de final

$10 USD
Est. Shipping
November 2017
16 claimed

Scenariul semnat de echipă

$50 USD
Est. Shipping
November 2017
3 claimed

Filmul înainte tuturor

$100 USD
Est. Shipping
March 2018
5 claimed

Producător executiv

$500 USD
Est. Shipping
May 2018
0 out of 2 of claimed
Overview
"O săptămână maxim două" e un scurt metraj care urmărește prima zi după ce Ilie, un bărbat pe la 40 de ani, se reîntoarce acasă din străinătate fără niciun plan de viitor. Povestea are loc pe dealurile arse de secetă de lângă un sat din estul României. Campania de crowdfunding urmărește să acopere costurile producției filmului, de la transportul echipamentului și al echipei până la cazarea și masa actorilor.

Care-i povestea?

După trei ani la muncă în Franța, Ilie, un bărbat pe la patruzeci de ani, se reîntoarce în satul natal din estul României, fără niciun plan pentru ce va face mai departe. Nici familia sa, nici ceilalți săteni nu știu asta însă, iar Ilie nu-i încă pregătit să spună adevărul de frică să nu fie văzut ca un ratat care se întoarce acasă cu coada-ntre picioare. Pe de altă parte, admirația și invidia cu care-l privesc cei din jur îl încântă, îi hrănesc orgoliul și veselia întoarcerii.

Întrebările însă nu întârzie. De ce s-a întors? Cât stă acasă de data asta? Și unde e Cristi, fratele său care n-a venit să-l întâmpine? Povestea urmărește prima zi a întoarcerii lui Ilie acasă, în care bărbatul inventează mereu alte răspunsuri în funcție de așteptările vecinilor, familiei sau fostei iubite. Pe măsură ce orele trec și adevărul devine un caleidoscop, entuziasmul lui Ilie se dizolvă în amarul mai multor beri iar planul pentru a doua zi e tot mai neclar. 

***


Salut!

Dacă ai ajuns pe pagina asta înseamnă că poate ne cunoaștem. Fie de prin București, unde-am lucrat ceva ani buni ca fotoreporter, sau poate din Danemarca, sau de ce nu din India, unde-am făcut un master de scenografie. Sau poate de pe-acasă, de la Câmpulung Film Fest, festivalul comparativ de film pe care-l organizez împreună cu alți amici în fiecare vară, la Câmpulung Moldovenesc. Dacă nici de-acolo, atunci să mă prezint. Numele meu e Bogdan Stamatin și peste două săptămâni încep filmările la un film de scurt metraj. E primul. Am început să-l scriu în ianuarie și acum i-a venit sorocul. (am mai făcut altele, toate experimentale, le poți vedea aici.)

Îl turnăm la Bogdănești, în județul Vaslui (la bunică-mea acasă, care la 90 de ani o să joace și ea). Peisajele aurii ale dealurilor când se lasă toamna au o expresivitate care m-a amețit dintotdeauna și după mulți ani mi-am dat seama că dacă e să fac ceva autentic pe bune -  trebuie să o fac într-un loc pe care-l înțeleg și cu care am o relație emoțională.  În plus, tema filmului - revenirea din străinătate, speranțele și fanteziile pe care le înnozi în primele zile după ce ajungi acasă - mi-e tare familiară. Am plecat din România prima dată în 2011 și știu bine cum la fiecare reîntoarcere inventam celor din jur niște aiureli totale despre succesul meu fără seamăn, despre mărețele planuri de viitor, doar-doar m-oi simți mai cocoș.

Bun, acum dă-mi voie să-ți zic la ce ne trebuie banii ăștia pentru care facem campania. Filmul o să fie co-produs de MANEKINO FILM, iar prietenii de-acolo, directorul de imagine Marius Iacob și producătoarea Corina Gliga vor aduce la filmări toată experiența lor profesională, treabă priceless. Și da, la țară costurile sunt mici (echipa o să doarmă prin sat, pe la vecini) și noi sperăm c-o să dăm gata filmările în 5 zile. Dar...

...treaba-i mai complexă.

O parte din noi lucrează pro bono. Marius și Corina vor aduce echipament profesional de filmare și vor munci gratis. Actorii principali, la fel, vor munci gratis. Dar, pe alți membri ai echipei și-ai distribuției, trebuie să-i plătim dacă vrem să iasă treaba cum trebuie. 

  • Începem cu SUNETISTUL. Sunetul îți face sau îți desface un film. Vă aduceți aminte cum sunau filmele românești înainte de anii 2000. No going back. Iar un sunetist bun e plătit cu 100 euro pe zi. Ori 5 = 500 euro.
  • ASISTENTUL BUN LA TOATE - Un asistent care să știe și ce-nseamnă temperatură de culoare, care-i obiectivul de 50, cu ce soluții să dai un lemn ca să pară vechi și de unde găsim o căruță pentru scena 3 is hard to find. De aceea noi o să-l plătim cu 200 euro.
  • TRANSPORTUL - suntem 8 oameni în echipă care trebuie să vină și să plece înapoi la București. 600 de kilometri dus întors. Oamenii au programe diferite și nu vor fi cu toții de-odată la filmare. În mașina cu echipament nu încap mai mult de două persoane. Cu cât mai ne mai învârtim pe ruta Bogdănești - Bârlad (cel mai apropiat oraș, la 30km) în caz că ne lipsește ceva și cu cât mai mergem către locațiile de filmare pe dealuri, am adunat estimativ încă 250 euro.
  • MÂNCAREA - dormim gratis pe la oameni, dar mâncarea ar fi drăguț s-o cumpărăm noi. Pentru 5 zile de muncă și vreo zece oameni ce trebuie puși la masă am pus de-o parte alți 250 euro.
  • Avem câțiva actori neprofesioniști din sat, oameni simpli pe care o să-i oprim din treaba lor și pe care trebuie să-i plătim măcar cu vreo 50 de lei de om, pe zi. Am pus 100 euro.
  • După ce-am filmat și-am montat, filmul trebuie să treacă prin corecția de culoare. 150 euro.
  • Ultima etapă înainte de exportul final: sound editing, sound design și restul. Tot ce-a capturat sunetistul ajunge la mixat - o treabă migăloasă, făcută de profesioniști. 300 euro.
  • Când totu-i gata, îl înscriem la festivaluri. Pentru că degeaba-l facem dacă nu-l vede lumea. În funcție de festival, înscrierea poate fi fie gratuită, fie 20, fie 50, fie 100 de euro. Punem de-o parte pentru asta 250 euro.

Dacă strângem mai puțin bani, o să strângem cureaua mai mult.
Dacă strângem mai mult, o să-l înscriem la cât mai multe festivaluri.

Ce dăm la schimb?

Mulțumiri? Check. Iubire? Este. Credit-uri pe genericul de final? Normal!
Mai mult de-atât însă, noi toți, voi și noi, dăm satului ăstuia,
Bogdănești din județul Vaslui, o întâmplare nemaiîntâmplată. 
Care cine știe ce-o să sădească, în mintea și sufletul cărui copil de pe uliță?

Distribuția și echipa

Doamnelor și domnilor, începem prezentarea distribuției, câte un rol pe zi.
Astăzi, în prima zi a campaniei vi-l prezentăm pe nimeni altul decât legendarul câmpulungean Bogdan Prundeanu, care va interpreta rolul principal, al lui Ilie.
Da, Prună își face debutul în actorie!
Chitarist al trupei Shifting Sands, histrionic, iubăreț, coleric, pontos și povestaș de cursă lungă, Prună e gata să îmbrace treningul alb al emigrantului revenit din pribegie și să dea drumul unui accent care va face să pălească de rușine tot lotul FC Vaslui. Păzea!

Looking for more information? Check the project FAQ
Need more information
Let us know if you think this campaign contains prohibited content.

You may also be interested in

Up Caret